Minileningen voor veel mensen bereikbaar

Minileningen voor veel mensen bereikbaar

Minileningen worden tegenwoordig snel en eenvoudig aangevraagd via internet. Je kent het vast wel: je zit even niet zo goed bij kas en dan gebeurt er iets waar je net wat extra geld voor nodig hebt. Dit kun je natuurlijk aan iemand anders vragen maar als je die mogelijkheid niet hebt kun je ook een minilening aanvragen bij een online kredietverstrekker.

 

Kleine bedragen lenen

Minileningen lopen uiteen tussen de 100 en 1500 euro en worden voor korte tijd tegen een bepaalde rente afgesloten. Houd er daarom altijd rekening mee dat je niet alleen het geleende bedrag maar ook de rente daarvoor terugbetaalt en dat dit vaak al binnen korte tijd is. Dit is ook het principe van minileningen: je leent een klein bedrag omdat je net even wat tekort komt om iets te kopen en betaalt dit zo snel mogelijk terug zodat je meteen weer uit de schulden bent.

 

Kijk en vergelijk goed

Als je een minilening wilt aanvragen is het verstandig eerst goed rond te kijken wat de mogelijkheden zijn. Er zijn veel verschillende aanbieders te vinden en zij hanteren allemaal hun eigen voorwaarden. Zo kun je bij bepaalde aanbieders bijvoorbeeld zelf aangeven binnen welke termijn je het geleende bedrag wilt en kunt terugbetalen maar vaak is dat ook al van tevoren vastgelegd. Voor een kleiner bedrag is deze periode dan ook korter dan voor een wat hoger geldbedrag. Kijk daarom altijd goed wat het meest gunstig voor jou uitkomt.

Kredietwaardigheid vaststellen

Bij het aanvragen van een minilening wordt er niet altijd gekeken of je kredietwaardig bent. Het gaat om dusdanig lage bedragen dat de kredietverstrekker dit risico meestal wel neemt en erop vertrouwt dat je het wel terugbetaalt binnen de gestelde termijn. Dit betekent echter wel dat een minilening voor meer mensen bereikbaar wordt. Als de kredietverstrekker toch een bepaalde vorm van zekerheid wil hebben wordt er wel eens gevraagd naar een kopie van een recente loonstrook. Op die manier kunnen zij bij een aanvraag ook beter bepalen of ze het risico lopen dat er niet op tijd terugbetaald wordt.

Bekijk de overige voorwaarden

Als ze er niet naar vragen dien je overigens nog wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen om voor een minilening in aanmerking te komen. Deze kun je altijd terugvinden op de websites van de aanbieders. Kijk altijd goed of je eraan voldoet zodat je ook zeker weet dat je kans maakt op een minilening.

Reageren is niet mogelijk.