Hoe een Nederlandse zangeres over de grenzen trekt

Hoe een Nederlandse zangeres over de grenzen trekt

Talent in overvloed
Als je een goede Nederlandse zangers wil zien hoef je enkel de tv aan te zetten. Wie op vrijdag of in het weekend een avond tv kijkt wordt overspoeld door het aantal talentenshows wat Nederland rijk is. The voice of Holland – verreweg het meest bekeken programma van nu – toont ons een enorme variëteit aan talent. Je ziet zangers en zangeressen waarvan je het bestaan niet wist. Men werkte op de meest onmogelijke plekken; van de viskraam tot een kledingwinkel. Wanneer dat talent een podium krijgt blijkt het talent van wereldformaat te zijn. Er wordt een prijs gewonnen in de vorm van een eerste nummer wat wordt opgenomen en dat is het begin van een soort achtbaan voor de zangeres.

Een internationale doorbraak
Dat Nederlandse zangeressen in eigen land veelgevraagd zijn is iedereen duidelijk. Wie naar een festival of naar een concert gaat ziet daar een keur aan artiesten voorbij komen. Toch komt het niet voor elke artiest tot een internationale doorbraak. De beste manier om door te breken tot de internationale hitlijsten is het juiste genre en de hoogste professionaliteit. Zangeressen als Caro Emerald en Pearl Joan brengen een kwaliteit die internationaal gevraagd wordt. Een meidengroep als O’G3NE brak internationaal door via een deelname aan het songfestival nadat ze The Voice of Holland wonnen. Het mag duidelijk zijn; wie een repertoire van internationale allure brengt met bijbehorende kwaliteiten schopt het ver.

Volkszangeressen op grote podia

Zangeressen die liever in eigen land blijven zijn er uiteraard ook genoeg. Er gaat geen pleinfeest of tentfeest voorbij zonder dat zangeres Marianne Weber wordt uitgenodigd. Zij brengt het levenslied op een zeer herkenbare manier. Wie liever een jongere zangeres wil zal een voorkeur geven aan Monique Smit. Deze bekende zus van Jan Smit bewijst over hetzelfde talent als haar broer te beschikken. Ze zingt met een Volendams accent wat voor de populaire palingsound zorgt. Ze is dan ook een veelgevraagd zangeres voor bovengenoemde gelegenheden. Zij bewijst; wie groot wil zijn kan ook in eigen land blijven.

Reageren is niet mogelijk.