Wanneer je online wil chatten met een psycholoog

Wanneer je online wil chatten met een psycholoog

De moeilijkste stap is toegeven dat je hulp nodig hebt. Dat geldt al helemaal als het gaat om de psycholoog. Naar zo’n kantoor gaan en met iemand gaan zitten praten, face-to-face, is voor veel mensen een te hoge drempel. Geldt dat ook voor jou? Ga dan online chatten met een psycholoog.

Afstand is prettiger

online chatten met een psycholoog

Sommige mensen vinden het moeilijk een connectie te maken als ze iemand niet kunnen zien of horen. Maar voor veel anderen is dit precies andersom. Ze vinden het moeilijk om open te praten of worden snel nerveus van onbekenden. In dit geval is het wellicht een idee om contact te zoeken via de chat. Daarom kun je tegenwoordig dus ook chatten met psychologen. Je kunt die eerste drempel uitstellen terwijl je wel alvast in contact staat met een professional die jou wil helpen. 

Wanneer heb je een psycholoog nodig?

Niemand kan voor jou beslissen of een psycholoog de oplossing voor je probleem is. Sterker nog: sommige mensen zien het praten met een psycholoog meer als een uitlaatklep of een hulpmiddel. Maar als jij een bepaalde emotie of gedraging hebt waar je moeilijk mee kunt leven, dan kun je altijd bij een psycholoog aankloppen.

Reageren is niet mogelijk.