Podotherapie in Oss: wat is het?

Podotherapie in Oss: wat is het?

Je hebt klachten aan je voeten, knieën, lage rug of heupen en je wordt doorverwezen naar podotherapie in Oss. Leuk, maar wat is dat nu eigenlijk?! Podotherapie is nog altijd een zeer onbekend specialisme binnen de medische wereld. En toch kan het jouw leven een stuk aangenamer maken. 

Wat podotherapie is

Een podotherapeut is een paramedicus, gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand of afwijkend looppatroon. Dit kunnen klachten zijn in voet, enkel, knie, heup en zelfs de rug. Er zijn dus een heleboel klachten die door een podotherapeut verholpen kunnen worden. Toch word je niet altijd doorverwezen naar zo’n specialist. Nog altijd belanden veel mensen eerst bij de fysiotherapeut. 

podotherapie

Een beschermde titel

Er is nogal wat verwarring over het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog. Gek is dat niet want de termen lijken veel op elkaar. Een podotherapeut is een beschermde werktitel. Je kunt jezelf niet zo noemen zonder het bijbehorende diploma. Voor een podoloog geldt dat niet. Het eerste is dan ook meer een verlengde op het tweede. Een podoloog kan namelijk lang niet zoveel behandelingen uitvoeren als een podotherapeut kan en mag.

Reageren is niet mogelijk.