Wat is Bitcoin mining?

Wat is Bitcoin mining?

Om transacties te controleren wordt gebruik gemaakt van de Blockchain technologie. Voor Bitcoin is dit een groeiende lijst met alle bestaande transacties die ooit hebben plaatsgevonden binnen het Bitcoin netwerk. Deze zijn voor iedereen binnen het netwerk zichtbaar. Zodra je een wallet opent, download deze alle transacties ooit gedaan.

Wanneer je bitcoins gaat verzenden kan er via de blockchain gecontroleerd worden of je wel genoeg bitcoins in jouw wallet hebt om een transactie te maken. Nieuwe transacties worden goedgekeurd als een mathematische puzzel door iemand binnen het netwerk wordt opgelost. De gebruiker die de puzzel oplost krijgt hiervoor bitcoins als beloning terug.

Het uitrekenen van deze puzzel noem je minen. De techniek om gebruik te maken van mining om de blockchain te laten werken noem je proof of work. Tegenwoordig kost het teveel rekenkracht om in je eentje deze puzzel op te lossen. Daarom zijn er mining pools.

Dit zijn grote groepen mensen die gezamenlijk de puzzel proberen op te lossen en verdelen de winst. Dit proces kan zeer lucratief zijn en er zijn dan ook diverse aanbieders van mining hardware. Er is nog een hoop meer te vertellen over wat mining, mining pools en proof of work is.

Investeer in Bitcoins

De website van Bitvavo.com is strak en to the point. U kunt een account aanmaken door op registreren te drukken. Daarna vult u enkele gegevens in en dient u de e-mail die u krijgt te bevestigen.

 

Aan te raden is om het volledige verificatieproces te doorlopen. Tot 2500 euro is dit echter niet verplicht. Mocht de koers echter explosief stijgen van een munt, dan wilt u natuurlijk wel volledig geverifieerd zijn om zonder limiet te (ver)kopen.

Reageren is niet mogelijk.