MKB factoring wint steeds meer aan populariteit

MKB factoring wint steeds meer aan populariteit

Om als ondernemer tijdig betaald te krijgen van opdrachtgevers kan MKB factoring het overwegen waard zijn. Vaak wordt factoring als een nieuwe vorm van debiteurenbeheer gezien. Bij deze vorm van debiteurenbeheer ben je niet langer zelf verantwoordelijk voor het betaald krijgen, maar verkoop je facturen aan een externe partij. Het is belangrijk om een factoringbedrijf niet te zien als een incassobureau. Er zitten namelijk een aantal grote verschillen tussen beide soorten bedrijven. Bij een incassobureau is de factuur bijvoorbeeld eerder al naar een klant verstuurd. In het geval van een factoringbedrijf gebeurt dat niet. Het factoringbedrijf stuurt de factuur naar een klant, op het moment dat jij deze aan het factoringbedrijf verkocht hebt.

Debiteur

Groeiend aantal aanbieders van MKB factoring

Niet alleen het aantal afnemers van MKB factoring groeit in Nederland. Ook het aantal aanbieders van deze dienst is toegenomen. Bij deze vorm van debiteurenbeheer wordt een factuur door de MKB’er aan het factoringbedrijf verkocht. Het factoringbedrijf stuurt de factuur vervolgens door naar de klant, met de door de verkopende partij afgesproken betalingstermijn. Mocht een klant niet betalen, dan wordt de incassoprocedure door het factoringbedrijf uitgevoerd. Het grote voordeel van factoring is het feit, dat je de betaling van een factuur doorgaans binnen een of twee werkdagen op je bankrekening bijgeschreven hebt staan.

MKB factoring

Minder risico met hulp van een factoringbedrijf

Het is niet alleen bijzonder prettig om de betaling tijdig op je rekening te hebben staan. Ook neemt het risico, wat je als ondernemer loopt, af op deze manier! Je hebt constant voldoende cash om bijvoorbeeld de facturen van je eigen leveranciers te kunnen voldoen. Zo worden betalingsachterstanden bij leveranciers voorkomen. Dergelijke betalingsachterstanden kwamen in het verleden zeer regelmatig voor, doordat ondernemers niet tijdig konden betalen. Niet alleen leidt dit tot incassoprocedures tegen je eigen onderneming, ook verslechtert het de band met leveranciers.

Reageren is niet mogelijk.