Het belang van een goed evacuatieplan voor je bedrijf

Het belang van een goed evacuatieplan voor je bedrijf

Heeft jouw bedrijf een goed evacuatieplan? In geval van nood moet er snel gehandeld worden en is er geen tijd om te twijfelen. Een van de belangrijkste dingen die gelden tijdens een brand is het evacuatieplan. Aan de hand hiervan weet iedereen binnen het bedrijf of een afdeling wat van hem of haar wordt verwacht. Op deze manier beperk je niet alleen de paniek maar wordt er ook snel en kordaat gehandeld. Iedere werkgever is verplicht om een evacuatieplan te hebben. Je kunt bij G4S terecht voor hulp bij het opstellen van een dergelijk plan.

Het begint met de opmaak van het plan. In een evacuatieplan staat onder andere vastgesteld wat er gebeurt tijdens een geval van nood om iedereen veilig buiten het gebouw te krijgen. Ook zorgt een evacuatieplan ervoor dat de eerste interventiemiddelen kunnen worden ingezet. In een evacuatieplan worden gebouwen en nutsvoorzieningen in kaart gebracht, worden mogelijke gevaren geïdentificeerd en worden de te nemen maatregelen benoemd. 

Laat je evacuatieplan maken met behulp van G4S Safety solutions

Met de hulp van G4S experts wordt het gebouw goed in kaart gebracht zodat een duidelijk beeld ontstaat over de indeling en ligging van het gebouw. Het is daarnaast van groot belang dat de nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit, gas en brandbare stoffen in kaart worden gebracht. Op basis hiervan kunnen mogelijke gevaren benoemd worden. Aan de hand van het evacuatieplan wordt een evacuatieprocedure opgesteld waarbij verantwoordelijken worden aangesteld voor het uitvoeren van bepaalde taken. Deze verantwoordelijken dienen hiervoor wel de juiste training hebben gehad.

Reageren is niet mogelijk.