Diep in de schulden? Schuldsanering voor bedrijven in Alkmaar helpt

Diep in de schulden? Schuldsanering voor bedrijven in Alkmaar helpt

Denk je dusdanig diep in de schulden te zitten dat je schuldsanering voor bedrijven moet inschakelen? Ben je partner in een vennootschap, eigenaar van een eenmanszaak of beoefen je een vrij beroep? Dan zijn er verschillende opties om van je schulden af te komen en met een schone lei te beginnen. Hieronder vind je een kort overzicht van je mogelijkheden.

Schuldsanering bedrijven Alkmaar
Als natuurlijke persoon met een onderneming ben je aansprakelijk voor de schulden die je bedrijf heeft vergaard. In tegenstelling tot bedrijven met een rechtspersoon kun jij ervoor kiezen om tot vrijwillige schuldsanering over te gaan – ook wel minnelijke schuldhulpverlening genoemd. Om je hierbij te helpen kun je een bedrijf dat gespecialiseerd is in schuldhulpverlening inschakelen. Een voordeel hierbij is dat je – tot op zekere hoogte – je eigen voorwaarden kunt bepalen en niet gebonden bent aan een bewindsvoerder. Het kan echter gebeuren dat een of meerdere schuldeisers niet akkoord gaan met je plan. 

Naar de rechtbank
Het kan voorkomen dat de onderhandelingen met je schuldeisers op niets uitlopen. In dit geval kun je naar de rechter stappen. Deze bepaalt of je in aanmerking komt voor de wettelijke schuldsanering (Wsnp). Om toegelaten te worden tot de Wsnp moet je kunnen aantonen dat je al een minnelijke betalingsregeling hebt geprobeerd te treffen. Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, zal de rechtbank een saneringsplan opstellen. Je krijgt dan onder strenge voorwaarden en toezicht de mogelijkheid om je schulden in 1 tot 5 jaar terug te betalen.

Bron: schuldsanering bedrijven Alkmaar

Reageren is niet mogelijk.