Wij gaan onze boom omzagen en verwerken tot een tafel

Wij gaan onze boom omzagen en verwerken tot een tafel

Het heeft even geduurd, maar vandaag is het dan eindelijk zover, wij gaan onze boom omzagen. Tegenwoordig mag je niet zomaar even een boom omzagen maar moet je toestemming krijgen van de gemeente. Eindelijk kregen wij vorige week de goedkeuring om deze boom om te zagen. Onze boom was veel te groot om in de achtertuin te staan en daar kwam nog bij dat de boom een ziekte had.  Wilfred Kalf, wie mooie duurzame meubels van dit hout kan maken en De Bomenkapper hebben deze boom uit onze tuin gehaald.  

Een zeer mooie tafel

Het omzagen van onze boom was al zeer bijzonder om te zien. Vanaf bovenaf wordt er in de boom geklommen en langzaam aan gedemonteerd. Daarna werden de stammen in planken gezaagd door het bedrijf Lokaalhout. Doordat zij een mobiele zaag hebben wordt de boom meteen in planken gezaagd.

Doordat ik voor een tijd terug op de site van Wilfred Kalf kwam zag ik de mogelijkheid om van je eigen boom een fraai meubelstuk te laten maken. Wij hebben ervoor gekozen om een mooie tafel te laten maken en inderdaad het resultaat is verbluffend. Het idee om nu elke dag aan de tafel te kunnen zitten wat voorheen een boom in je eigen tuin was maakt het helemaal bijzonder.

 

Reageren is niet mogelijk.