Een raamgrendel

Een raamgrendel

Het is belangrijk om ramen en deuren goed tegen inbrekers te beveiligen.

Kinderslot
Je kunt een raam voorzien van een kinderslot, waardoor de ramen moeilijker open kunnen. Ook vanaf de binnenkant kan hij niet gemakkelijk open. Een kind kan het raam niet gemakkelijk opendoen. Bij zo’n kinderslot moeten meerdere handelingen gelijktijdig worden uitgevoerd. Hierdoor kan een kind dat moeilijk bedienen. Je kunt het raam op een kier opzetten, zonder dat het verder open gemaakt kan worden.
Raambeslag
Raamgrendel
Met een raamgrendel kan je het raam afsluiten. Het is pas veilig als zo’n grendel van een slot is voorzien. Door het raam met de grendel af te sluiten en hem op slot te draaien, kan een inbreker niet via het raam naar binnen, of hij zal door het glas moeten komen wat hij dan eerst stuk heeft gemaakt. Een grendel voor het raam wordt in de praktijk veel toegepast in combinatie met andere beveiligingssystemen.

Inbreken
Je moet tegenwoordig alles doen om het inbrekers moeilijker te maken. Zo moet je letten op wat voor sloten en scharnieren je gebruikt. Ook is het verstandig om bewegingssensoren bij ramen en deuren te plaatsen die met een verlichting zijn verbonden. Wanneer er dan tijdens de nachtelijke uren beweging is rond een raam of deur zal er licht aangaan. Dat schrikt een inbreker af.

Reageren is niet mogelijk.