Remslangen regelmatig afgekeurd bij APK-keuring

Remslangen regelmatig afgekeurd bij APK-keuring

Het komt regelmatig voor, dat remslangen worden afgekeurd tijdens een APK-keuring. Dit onderdeel is essentieel in het remsysteem van de auto. Het zorgt namelijk voor de verbinding tussen het hydraulische systeem en de remklauwen. Deze remklauwen zijn op hun beurt aangesloten op de remschijven, remblokken, enzovoorts. Het samenwerken van deze onderdelen zorgt er uiteindelijk voor, dat de auto tot stilstand wordt gebracht na het indrukken van het rempedaal. Wanneer de slangen niet goed aangesloten worden, leidt dit mogelijk tot gevaarlijke situaties. Datzelfde geldt voor ernstig versleten slangen. Reden genoeg om ze tijdig te laten vervangen. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Remkrachtverdeler

Voorkom hoge kosten bij het vervangen van remslangen

Maak het vervangen van remslangen in je auto niet duurder dan hoogstnoodzakelijk is. Je voorkomt hoge kosten door het onderdeel zelf op internet te bestellen. Er zijn diverse webwinkels waar de onderdelen te koop worden aangeboden. Kijk hierbij goed naar het type slang wat je bestelt. Je wilt voorkomen, dat de slangen niet goed aansluiten op de overige onderdelen van je auto. Een specialist kan je meer vertellen over het benodigde onderdeel voor jouw auto. Door het onderdeel op internet te kopen, kan een autogarage hier geen marge over rekenen. Zo ben je vrijwel altijd voordeliger uit.

Vervang ook andere onderdelen van je remsysteem

Koppelingsdruklager

Niet alleen de slangen moeten regelmatig vervangen worden om het remsysteem naar behoren te laten functioneren. Zorg ook voor het vernieuwen van de remblokken, de remschijven en bijvoorbeeld de remklauwen. Met name de remblokken en remschijven zullen relatief snel slijten. Remklauwen slijten alleen snel, wanneer er veel vuil bij dit onderdeel komt. Net als de slangen kunnen ook deze onderdelen eenvoudig online besteld worden. Je vindt op internet instructievideo’s waarin wordt toegelicht, hoe de onderdelen gemonteerd kunnen worden. Het is slim om iemand mee te laten kijken, die hier meer ervaring in heeft.

Reageren is niet mogelijk.