Verzekering afsluiten? Bekijk hieronder de tips!

Verzekering afsluiten? Bekijk hieronder de tips!

Arbeidsongeschikt worden is niet iets waar u over na wilt denken, laat staan dat het u zelf overkomt als zelfstandige. Gelukkig kunnen we hier in Nederland onszelf beschermen tegen dit risico van arbeidsongeschiktheid. Het kan namelijk iedereen zomaar overkomen dat u ineens niet meer in staat bent om te werken door bijvoorbeeld een ongeval. Wanneer u een zelfstandige werknemer bent, moet u de terugval in inkomen zelf opvangen. Uit onderzoek blijft ook dat meer dan de helft van de zzp’ers vaak geen verzekering nemen, omdat ze de premie te hoog vinden of omdat de kenmerken van de AOV voor zzp moeilijk te doorgronden zijn. Om u toch een beetje op weg te helpen, zijn hieronder een aantal tips.

Tip 1: wensen en behoeften t.a.v. de dienstverlening.

Het is handig dat u van te voren bepaald wat uw wensen en behoeften zijn bij het afsluiten van een AOV. U heeft de keus om dit probleem volledig zelf aan te pakken of om advies te vragen. Het is nou eenmaal geen gemakkelijk probleem, maar Tulpenfonds kunt u hierbij goed helpen.

Tip 2: eigen financiën in kaart brengen

Wanneer u zelfstandig ondernemer bent is het handig om uw eigen financiële positie in kaart te brengen. Het in kaart brengen bestaat uit een aantal kenmerken/vragen.

  • Uw inkomen
  • Uw vaste lasten
  • Inkomen (eventuele) partner?
  • Heeft u spaargeld?
  • Heeft u kinderen?
  • Meevallers (denk aan een erfenis)

Op het moment dat alles in kaart wordt gebracht, kan er rekening worden gehouden met verschillende situaties. Als er bijvoorbeeld gerekend wordt op het inkomen van uw partner, kan het verzekeringsbedrag een stuk lager uitvallen. Zo kunt u ook bijvoorbeeld spaargeld inzetten om inkomensverlies te voorkomen.

Tip 3: voorzie uw verzekering van de juiste gegevens

Het klinkt heel passé om te zeggen dat uw adviseur de juiste gegevens moet hebben, maar dit wordt niet altijd gedaan. Het kan voor sommige lastig zijn om hun bruto inkomen te vertellen. Wanneer dit doorgegeven wordt zoals het hoort, kan Tulpenfonds het best mogelijke advies meegeven. Wilt u meer informatie over waar Tulpenfonds u allemaal bij kan helpen? Kijk dan op www.tulpenfonds.nl

Reageren is niet mogelijk.