Het vinden van de juiste darts

Het vinden van de juiste darts

Darts of dartpijlen komen voor in veel verschillende vormen en maten. Er is dan ook een grote variëteit in prijzen en kwaliteit. Zo zijn er voor zowel de professionele als voor de beginnende spelers de ideale darts te vinden.

Verschillende soorten dartpijlen

In het assortiment zijn zowel Brass als Tungsten dartpijlen te vinden. Brass dartpijlen zijn vooral voor kinderen en beginnende spelers. Deze pijlen zijn dan ook uitstekend voor het welbekende ontspannend potje dart dat veelal gespeeld wordt in horecagelegenheden. Tungsten dartpijlen zijn meer geschikt voor de gevorderde spelers. Tungsten dartpijlen zijn doorgaans dunner dan Brass darts en kunnen dan ook makkelijker gegroepeerd worden in bijvoorbeeld triple twintig. Bovendien zijn er zowel dartpijlen met steeltip, voor sisal en bristle dartborden, als darts met softtip voor elektronische dartborden. Sofftip darts wordt voornamelijk uitgevoerd in Duitsland, Wallonië en verscheidene Aziatische landen.

De dartpijl

Darts bestaan uit vier verschillende onderdelen; de flight, schaft, barrel en punt. Bij het aanschaffen van een set darts, betaal je in principe alleen voor de barrel en de punt. De bijgeleverde flights en shafts zijn producten die door het gebruik kapot kunnen gaan bij het darten. Het is daarom aan te raden, dat bij het kopen van een set dartpijlen extra flights en shafts besteld worden.

Dartpijlen kopen

Op dartshopper.nl, kun je op een eenvoudige manier de juiste dartpijl vinden die bij je past. Je kunt zowel de dartpijlen per merk bekijken als makkelijk filteren op populariteit, nieuwste producten, en de hoogste en laagste prijs. Daarnaast kun je ook de dartpijlen van bekende professionele darters vinden zoals Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Gary Anderson, Phil Taylor, Dave Chisnall etc. Vaak ontwikkelen professionele spelers samen met hun sponsor nieuwe verbeterde dartpijlen, die dan weer beschikbaar komen op deze site.

Reageren is niet mogelijk.