Stoppen met roken met een esigaret

Stoppen met roken met een esigaret

Stoppen met roken is vaak iets wat we eeuwig blijven uitstellen. Het is een vastgeroeste gewoonte en het is moeilijk om dit te veranderen. We denken dat we het lekker vinden, dat het stress vermindert en dat we echt niet zonder kunnen. Een sigaret is echter helemaal niet lekker, het helpt op de langere termijn niet tegen stress (het verhoogt je hartslag juist) en je kunt zeker wel zonder.

esigaret

Roken biedt dus geen voordelen en wél veel nadelen, zoals: slecht voor je gezondheid, vieze lucht en afhankelijkheid. Hoogste tijd dus om hiermee te stoppen! Vind je dit moeilijk? Probeer dan eens te stoppen met een esigaret. Hieronder lees je meer over de voordelen hiervan.

Je hoeft je gewoonte niet te veranderen

Het is misschien niet makkelijk om af te kicken van nicotine, maar het is nog moeilijker om je gewoonte te veranderen. Dit hoeft (nog) niet als je stopt met roken met een esigaret. Hiermee kun namelijk ook roken, waardoor je nog steeds dit momentje voor jezelf hebt.

esigaret

Je kunt langzaam afkicken

Met een esigaret kun je langzaam afkicken van je verslaving. Je hebt namelijk e-liquids met verschillende nicotinegehaltes. Eerst kun je beginnen met een e-liquid met een wat hoger nicotinegehalte en uiteindelijk kun je stapje voor stapje naar beneden gaan tot je een e-liquid zonder nicotine gebruikt. Zodra je zover bent, kun je de esigaret langzaam steeds minder gaan gebruiken.

Reageren is niet mogelijk.