Begrijpend lezen verbeteren is belangrijker dan ooit

Begrijpend lezen verbeteren is belangrijker dan ooit

Op school leren we allemaal hoe je een tekst moet lezen en begrijpen. Begrijpend lezen verbeteren is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Je denkt misschien: lezen is toch altijd belangrijk? En dat is het ook, maar dat begrijpen is misschien nog wel belangrijker.

Informatie beoordelen

begrijpend lezen verbeteren

Het punt met begrijpend lezen is dat je een tekst ook leert beoordelen. Waarom dat belangrijk is, heeft te maken met het internet. Door de komst van het internet is er eindeloos veel informatie verkrijgbaar waar we soms maar moeilijk doorheen komen. We weten helaas ook dat niet alles dat je online leest ook echt klopt. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je een bron moet checken en hoe je een tekst moet analyseren. Zo controleer je wat fake news is. 

Les op school

Gelukkig is het belang van goed leren lezen nog steeds bewust aanwezig in Nederlandse scholen. Er is inmiddels ook meer aandacht voor het verbeteren van deze kwaliteiten juist omdat er zoveel informatie is. Kinderen zien anders door de bomen het bos niet meer. Daar moeten wij alle kinderen bij helpen, zodat ze goed ontwikkelde volwassenen kunnen worden!

Reageren is niet mogelijk.